Store malerier giver hjemmet personlighed

Udsmyk din bolig med store malerier

Store malerier sætter stilen og får hjemmet til at virke mere eksklusivt og hyggeligt. Et stort maleri i stuen påvirker stemningen og kan bringe liv i hjemmets farver.

Vælg et stort maleri

Hvis du drømmer om at få kunst ind i hjemmet, så begynd med et stort signaturværk. Flere små malerier kan nemt komme til at virke lidt rodet, hvis der ikke er et enkelt stort værk, der skiller sig ud og sætter stilen i hjemmet. Det store maleri er det man også kalder et hovedværk. De farver og den stil du vælger af have som hovedværk sætter stemningen i rummet. Det har en betydning om du fx vælger et abstrakt maleri eller et figurativt. Et linjerne skarpe og kantede eller bløde og levende. Hvordan er farverne i maleriet? Er de lyse og lette, klare og levende eller mørke og rolige?

Når du først har et stort maleri, kan du sagtens kombinere med flere mindre værker fra samme kunstner, eller malerier i andre stilarter, der supplerer udtrykket. Når du vælger at have flere malerier af samme kunstner, sår du et mere sammenhængende æstetisk udtryk. Hvis du vælger at have malerier af forskellige kunstnere, sætter det lidt større krav til din farve og formsans, for at få en sammenhængende stil, men det kan også give din indretning lidt mere kant og uforudsigelighed.

Et stort maleri over sofaen

De fleste vælger klassikeren med at købe et stort maleri, der skal hænge over sofaen. Oftest er det et langt maleri, der passer til sofaens længde. Hvis du vælger at hænge et maleri over sofaen, nogle størrelser, der passer flot til den placering. Er dit sofaområde ekstra stort og luftigt med fx en trepersoners sofa eller større, kan du med fordel have et ekstra stort maleri på en dyb ramme. Her er størrelsen 110×180 cm. oftest super flot. Er dit sofaområde helt klassisk størrelse, og fx med høje planter og lamper der fylder ved væggen, så er den mest populære størrelse 100×150 cm., og får den mindre stue. Skal man vælge et lidt mindre maleri på fx 70×130 cm. Man kan selvfølgelig også vælge andre mere skæve formater, og dermed lege med linjerne i rummet. Det kan fx være super flot at hænge et aflangt maleri, der næsten går fra gulv til loft ved siden af en sofa, som forlængelse af et spisebord eller ved siden af en dør.

Hvilken vægfarve du har valgt, har også en stor betydning for hvordan stemningen bliver. Når man hænger et lyst maleri på en mørkere væg, kommer maleriet til at træde mere frem, og væggen indrammer maleriet flot. Fx vil et lyseblåt maleri på en mørkeblå væg virke super elegant. Hvis man vælger et maleri med helt hvid baggrund på en hvid væg, vil du få et mere roligt og let udtryk, hvor kunsten blender roligt ind i indretningen.

Få inspiration til store abstrakte malerier her:
https://rikkedarling.com/collections/store-malerier-100×150-cm