Sådan indretter du det perfekte soveværelse

Sådan indretter du det perfekte soveværelse

Soveværelset er ofte det rum, der bliver nedprioriteret allermest. Det skyldes formentlig, at det ikke er et samlingssted, hvor familie og gæster tilbringer tid sammen. Soveværelset bliver ofte kun set og brugt af dig og din eventuelle partner. Det er vigtigt at huske på at prioritere sig selv.

Soveværelset er et sted, hvor i tilbringer omkring en tredjedel af døgnet. Derfor er det vigtigt, at det er et rum, der er rart at opholde sig i, og som understøtter den gode søvn, så I kan føle jer friske og veludhvilede om morgenen. Denne artikel byder på inspiration til at indrette det helt perfekte soveværelse, hvor I kan trække jer tilbage og få fornyet energi.

Indret soveværelset til afslapning og god søvn

Det vil være fornuftigt at undgå skriveborde og lignende i soveværelset, så rummet udelukkende bruges til afslapning og søvn. Derved lærer kroppen at geare ned, når man opholder sig i rummet. Indret rummet i lyse farver og med lidt vægpynt, der virker harmonisk. Vælg et par natborde, hvor der kan stå en lille sengelampe, et glas vand og hvad man ellers kan have brug for. Gerne nogle borde med plads til bøger eller blade.

Prioriter en god seng

Sengen er det vigtigste møbel i soveværelset. Det er sengens funktion, der er altafgørende for, at I får den optimale søvn. Når I skal ud og vælge ny seng, er det en god idé at have en fornemmelse af, hvilken type seng i hælder mest til. Her kan eksempelvis nævnes:

  • Kontinentalseng
  • Elevationsseng
  • Sengerammer med boksmadrasser eller skummadrasser

Kontinentalsenge og elevationssenge er helt klart de mest luksuriøse typer af senge, I kan vælge. Kontinentalsengen slår sig særlig på madrassen. Her har du en lækker dobbeltseng med den skønneste madras. Madrassen er bygget op af tre lag, der sammen yder den bedste støtte og komfort. Den består af:

  • Madrasbund
  • Springmadras
  • Topmadras

Selve madrasbunden er designet i et fjedersystem, der sørger for optimal stabilitet og eftergivelighed i madrassen.

Elevationssengen er den mest funktionelle seng, du kan finde. Her kan du nemlig justere sengen i begge ender, så du ligger så behageligt som muligt. Det kan være praktisk at kunne hæve sengegærdet, når man ligger i sengen og læser eller ser TV.

Basisudgaven består af en sengeramme med skummadrasser eller eventuelt boksmadrasser med et sengegærde. Find din nye seng hos Drømmeland til en billig pris. Alle typer senge findes i både simple, stilrene og smarte designs, hvilket gør det nemt at finde den helt rigtige seng til ens stil.