Sådan børnesikrer du dit hjem

Sådan børnesikrer du din bolig til billige priser mod trapper og kontakter

Overvejer du at indrette dit barns værelse på ny? Der kan være mange gode grunde til at indrette et hjem anderledes eller generelt bare forbedre visse ting i boligen. Især børneværelser er vigtige værelser i boligen.

De skal være hyggelige for børnene at lege på – og så skal de være børnesikrede. Ligesom resten af hjemmet. Hvis du har babyer, tumlinger eller små børn, så ved du, at nysgerrigheden er stor.

Børnesikrer kontakter og stikdåser

Noget af det første, der kan være en god forbedring, det er kontakter og stikdåser. Måske har du stadig en baby på armen, der endnu ikke leger eller bevæger sig rundt på gulvet. I den tid, hvor dit barn stadig er så lille, bør du fokusere på at børnesikre samtlige kontakter og stikdåser. Lige pludselig bliver din baby til en nysgerrig tumling, der lærer at kravle, og som synes at alt er spændende at røre ved.

Det er vigtigt, at de kontakter og stikdåser, du har i hjemmet, er godkendte. Har du derimod gamle stikdåser, kan du teste dem ved at stikke et søm ind i stikket. Viser det sig, at der ikke sidder en plastikdut, der spærrer for yderligere gennemgang, så skal stikdåsen skiftes med det samme. Det gælder desuden for alt, hvad der hedder stikpropper.

Når du skal børnesikre dine kontakter og stikdåser, så køber du en lille prop, som du kan stikke ind i stikkontakten. Nu kan dit barn ikke længere sætte de små fingre ind i stikkontakten, og på den måde er der ingen fare for stød.

Sådan børnesikrer du trapper

Hvis du har trapper i dit hjem, er det vigtigt, du sørger for at børnesikre dem. Mange børneulykker opstår nemlig ved, at børnene falder ned ad trappen og slår kolbøtter. Det kan både medvirke til brud, forvridning eller i værste fald hjernerystelser. Derudover skal du være opmærksom på tremmer i gelænderet, hvis du har det. Her må der max være seks centimeter mellem hver tremme. Er der større mellemrum, kan barnets hovede sidde fast.

Trapper er farlige for børn helt op til fire år. Derfor bør du investere i en trappelåge, du kan sætte for enderne af trappen. På den måde er du sikker på, at dit barn ikke kravler op og ned ad trappen, når du ikke ser det.

Når du har forbedret og børnesikret dit hjem på forskellige måder, er det altid en god idé at have lidt plastrer, panodiler og andet med fra førstehjælpskasse, når du tager ud ad døren. På den måde er du også helgarderet, når du forlader dit hjem i tilfælde af, at dit barn skulle risikere at komme til skade.

Hvis du mangler noget til at transportere det i, kan du overveje en pusletaske rygsæk. Den er genial at have med, når du rejser eller tager på tur med dit barn. Tasken er nemlig relativ stor og fås i mange forskellige modeller og materialer.