Husk at få rengjort dine solceller

Få rengjort dine solceller for bedre udnyttelse af solen

Der findes nærmest ikke det der er vedligeholdelsesfrit ved en bolig og solcellerne er ingen undtagelse. Har du ikke fået rengjort dine solceller i noget tid, kan det koste dig mere end hvad man lige skulle gå og tro og det kan derfor være en god idé hurtigt at bestille en tid til rengøring af solcellerne.

Din selvforsyning med solceller skal også vedligeholdes

Solceller vinder ingen priser i forhold til dets udseende, men ikke desto mindre så har vi danskere så småt set flere fordele ved solcellerne end ulemper som udseendet kan være en del af og derfor er der også efterhånden flere danske hjem der på den ene eller den anden måde får energi fra egen produktion.

Er du én af de danskere der har kunne se det smarte og mere klimavenlige tiltag i forhold til at etablere en selvforsynende energikilde med solpaneler, så er det her vigtigt at du ikke glemmer at der også med solceller følger en form for vedligehold med og at rengøring af solceller er en nødvendighed for at få den fulde effekt.

Undgå at mindske effektiviteten på dine solceller

Man kan hurtigt glemme alt om solcellerne fordi de som regel ikke er placeret i øjenhøjde og derfor er der også mange der glemmer at få tjekket op på om der skulle ligge noget snavs eller blade på panelerne. De fleste opdager faktisk først at det er ved at være tid til en lille rengøring, når de begynder at skulle stå undrende tilbage med et dårligt resultat fra effekten af deres paneler.

Det er nemlig ret sikkert at du vil kunne opleve en dårlige effektivt fra dine solpaneler, hvis de er blevet beskidte. Det giver egentlig god mening hvis man ser på logikken, for panelerne har brug for at kunne optage solens stråler, men ligger der noget imellem solens stråler og panelerne som f.eks. blade, så vil der selvfølgelig ikke kunne optages den mængde sol, der eller ville kunne være blevet optaget.

Få hjælp til rengøringen fra professionelle folk med det rette udstyr

De fleste personer har valgt at placere deres solpaneler på taget af huset, da det er der den bedste effekt vil kunne opnås. Det er derfor tænkeligt at man ikke bare sådan kommer i nærheden af solpanelerne til en omgang vask i ny og næ. Det kan både være farligt for dig hvis du ikke er vant til at begive dig ud på høje højder, men det er også vigtigt at man derudover har det rette udstyr ved hånden, så man ikke gør mere skade end gavn.

Da der er snak om en rengøring omtrent to gange årligt, vil det hurtigt kunne svare sig for dig at modtage professionel rengøring af solpanelerne. På denne måde skal du ikke bakse med det store udstyrsstykke og du sikrer at det er vand uden kalk mv. der bliver benyttet, så du ikke ender med paneler der ødelægges af kalkpletter.