Guide: Sådan børnesikrer du dit hjem ordentligt

Gør dit hjem børnesikret med en babyalarm

For de fleste mennesker ligger det naturligt at man børnesikrer sit hjem inden den lille nye når en alder, hvor den kan bevæge sig rundt selv. Børn har en naturlig nysgerrighed på livet og sine omgivelser.

Så når du lærer at bevæge sig rundt selv, så kommer de også rundt i hele huset – og piller ved alt, som de kan komme til. Derfor kan det være en god ide, at kigge på at børnesikrer hjemmet ordentligt inden barnet når den alder hvor det selv kan komme rundt. Det værste der kan ske er at barnet kommer til skade, og det er der ingen forældre der ønsker.

Udgange

Noget af det første du skal sikre er at barnet ikke kan komme ud af jeres bolig – det er uanset, om i bor i hus eller lejlighed. For udenfor hjemmets fire vægge, der er der for alvor mange ting der kan være farlige.

Derfor anbefaler vi at du går alle døre og vinduer igennem for at se, om det er noget barnet selv kan nå, mens det har en alder på under cirka 4-5 år.

Yderligere kan det være en god ide at sikre døre og vinduer mod at smække, da det kan medvirke at barnet kommer til skade.

Hjørner og kanter

En af de andre farlige ting i hjemmet er hjørner og kanter, som kan gøre stor skade for et barn. Man kan købe decideres hjørnebeskytter i de fleste byggemarkeder eller børne udstyrsbutikker.

Det anbefales at man skåner hjørner og kanter indtil barnet er 1-2 år gammelt, hvorefter barnet gerne skulle have lært at styre sin motorik lidt  bedre, og derved lettere kan navigere uden om de farlige kanter.

Babyalarm med video

Hvis man har et stort hus så kan det være svært, at have øjne på sin baby hele tiden. Derfor kan det være en fordel at man f.eks. investere i en babyalarm med video. På den måde kan du helt diskret have et øje på dit barn uden, at du fysisk skal være til stede.

Muligheder for en babyalarm med video er i dag så gode, i forhold til, hvad man så for bare 5-6 år siden. Nogle babyalarmer har mulighed for at sende video i HD enten til modtager enheden, men faktisk også direkte til din telefon. Der er virkelig kommet med ny teknologi på denne del af markedet.