Få mest muligt ud af det naturlige lys i din bolig

Få naturligt lys i din bolig - Husk brug solfilm

Der findes mange små ting, som kan gøre dit hjem endnu mere dejligt at leve i.
På trods af dejlig beliggenhed, størrelse og samboer, kan nogle enkelte ting altid forbedre din livssituation en smule og være med til at øge kvaliteten af dit hjem en smule.

Læs mere her og få et overblik over de ting, du kan gøre, for at gøre mere brug af det naturlige lys, din bolig har.

Lys og liv

Et hjem kendetegnes selvfølgelig først og fremmest af de mennesker, der lever i det. Den tryghed og hygge, som en bolig kan medføre, er helt unik og skal derfor under alle omstændigheder være første prioritet. Et rigt liv af fællesskab blandt beboerne og naboerne er helt essentielt. På trods af dette kan nogle få, nemme løsninger spille en stor rolle i at øge den gode stemning og tryghedsfølelse i et hjem.

Især mængden af lys betyder meget. Os mennesker har godt af solstråler og en daglig dosis D-vitamin, og vi er ikke egnet til at forskanse os indendøre i skyggen. Det er sundt for krop og sind at befinde sig i dagslys, og derudover kan det være utrolig dejligt at drikke en god kop kaffe i morgensolen eller nyde udsigten fra ens lejlighed i eftermiddagssol. På den anden side kan for meget lys også være belastende og usundt for både en boligs beboere og indeklimaet. For meget sol kan nemlig opvarme en bolig for meget.

Hvis man står i denne situation, kan man med fordel overveje at anskaffe sig solfilm til vinduerne. Solfilm dæmper varme- og lysmængden og forbedrer derved indeklimaet, og der findes mange forskellige slags film med hver sine egenskaber og udseende. Det er vigtigt at finde den rigtige balance af lys og skygge til sit hjem.

De små ting i hjemmet

Det er, som ved mange ting i livet, ofte de små elementer i din bolig, der kan gøre hele forskellen. Små forbedringer kan forandre din boligs helhed, og derfor er det også vigtigt at være åben for forandringer og muligheder indenfor hjemmets fire vægge.

Vi har selvfølgelig alle sammen forskellige ønsker angående mængden af lys i hjemmet, og på den måde vil nogle ikke have noget imod at bo i en kælderlejlighed, mens andre foretrækker at bo på 3.sal. Ved at placere sine møbler feng shui-agtigt, kan man skabe en mere harmonisk indretning og få mest muligt ud af dagens soltimer. Man kan også være opmærksom på, hvor man placerer sine indendørs-planter, som kræver forskellige grader af lys og skygge. For eksempel elsker eukalyptus-træer direkte sollys, mens orkidéer er bedre stillet i et mørkt badeværelse med lidt højere luftfugtighed. Én ting er i hvert fald sikkert; hvis du er så heldig, at din bolig har adgang til naturligt sollys, så er det sundt og skønt at indrette sig selv sådan, at man kan nyde den mest muligt.