4 forbedringer der sætter skub i boligsalget

Forbedre og sælg din bolig hurtigere

Overvejer du eller er du ved at sælge din bolig? Der stort set altid 50.000+ boliger til salg i Danmark, hvis du holder øje med tallene på f.eks. Boligsiden eller Boliga. Det betyder også at konkurrencen når man skal have solgt sin bolig, den er hård, men med de rigtige forbedringer kan du komme et par skridt foran de andre boliger til salg i dit nærområde.

Sørg for at haven er pæn

Det første man ser når man udforsker boliger er haven. Det er altså det første indtryk man giver køberen, og et førstehåndsindtryk er meget vigtigt. Det kræver ikke meget vedligeholde haven og få den til at se bare nogenlunde ud. Der er selvfølgelig forskel på hvilke tiltag du bør tage alt efter om det er sommer eller vinter, fordi haven ser meget anderledes ud.

Om sommeren:

  • Sørg for yder hækken er klippet og pæn.
  • Fjern ukrudt fra alle fliser både på terrassen og i indkørselen.
  • Stil gerne nogle blomster ud til vejen, som kan ses.
  • Klip græsplænen med jævne mellemrum.
  • Hold grim eller sjusket bevoksning nede.

Om vinteren:

  • Klip alle buske og hække helt ned til jorden, såfremt det er en type hæk der vokser hurtigt op igen. Ellers bare hold det nogenlunde nede.
  • Ryd græsplænen for diverse grene og blade.
  • Det kan se mere indbydende ud at have et par grønne planter stående der kan tøle vinteren, så det ikke ser så bart ud.

En pæn husfacade er mere tiltrækkende

Hvad end du har et murstenshus, træhus, et hus med en pudset facade osv. så er det yderst vigtigt at facaden står knivskarpt uden alger, huller, mærker, sprækker osv. da det også er blandt førstehåndindtrykket man får af et hus.

Nogle huse vil kræve en simpel maling, mens det for andre husejere kræver en større facaderenovering. Det kan lyde dyrt, men prisen på en facaderenovering er også med til at øge værdien på dit hus og i visse tilfælde er det også vigtigt at det bliver ordnet professionelt af en murer.

Fjern alger på taget (og andre steder)

Det er meget normalt at et hustag får alger over tid, og det kan også gælde fliser og andre belægninger på grunden. Det ser ikke pænt ud med alger og grønne pletter rundt omrking, og da slet ikke på taget. Der er firmaer der tilbyder algebehandling, som nemt og hurtigt kan fjerne de alger du har på taget. Det er ikke en dyr ydelse, så det kan godt betale sig at få det gjort.

Skur, legehus eller carport

Mange huse har skur, legehus eller carport, men der er også mange husejere der igennem årene ikke får vedligeholdt disse små bygninger på grunden. Det kan der være mange grunde til, men uanset hvad så er det en af de ting der kan give et dårligt indtryk hvis det ikk er blevet vedligeholdt.

Der er to muligheder for at løse dette problem, og hvilken mulighed du skal vælge afhænger også af bygningens stand.

  1. Står bygningen stadig og er brugbar, så er det nemt og billigt at rydde det for ting og sager (tag evt. en tur på lossepladsen) og give det en klat maling.
  2. Er det faldefærdigt, så riv det ned hurtigst muligt og kør alt på lossepladsen eller få nogle til at hente resterne gratis via DBA.

Det var 4 af de nemmere og billigere forbedringer du kan lave på din bolig, så den kommer til at stå med et knivskarpt førstehåndsindtryk. Det kræver selvfølgelig også at du har en bolig der er interessant indvendigt for køber, men det betyder meget for om køber kan se sig selv i denne bolig inden de kommer indenfor.